Apartment
New York 2014

The design for this historic apartment in a landmark building located on New York’s Broadway was developed from a concept of restoration and preservation of period features such as the original windows, floorboards and cornicing. These were carefully brought back to life in conjunction with bespoke modern additions as well as unexpected pieces of art which would enhance rather than over power these features. Demolition of several of the internal walls allowed the introduction of an open flexible living and dining space, overlooked by the kitchen which has been subtly separated by a glass and black iron screen which is openable to create a flow through all the spaces. The master suite to the rear is self contained while the guest bedroom can also act as an extension of the living area, thanks to sliding timber doors which have the same finish as the walls, allowing them to blend into their context whether they are in use or not. Two bathrooms, both cladded in Carrara marble tiles, are located between the bedrooms.