Townhouse
New York 2013

This residence is spread over three levels of this New York townhouse and involved substantial restructuring prior to executing the concept for the interior design which came from a minimalistic origin. A large open plan kitchen and dining area leads through to the living area, flooded with natural light through large timber sash and case windows which were sensitively restored. Adjoining to the kitchen and dining area, a new terrace was added, accessed via full height openable glazing. The kitchen is contained in an envelope of black iron frames and mirror panels with the same partition of the big window facing the garden. A black iron box divides the floor into two areas and contains the “green”guest bathroom cladded in Irish green marble including the ceiling. From the living area, a timber and black cast iron feature staircase leads to the bedrooms above and two bathrooms cladded one in Carrara marble tiles and the master one in Cipollino fantastico “macchia aperta”. The level above hosts the terrace, a completely new level in addition to the original building where the staircase landing on top has a glass roof which brings the natural light throughout the below levels.

CLIENT: Private
TYPE: Residential